yinthelogo
yinthe

Nieuw Concept!

Maak kennis met het concept: Lifestyle Innovation.

Lekker in je vel zitten, heeft ...... >>


De persoonlijke begeleiding

In mijn baan is de werkdruk dagelijks hoog.  Omdat ik ...... >>


NL

{ stress de; m aanhoudende geestelijke druk; spanning }


  ZOEK

Omgaan met stress
Bij de oplevering van een groot bouwproject komt een fout in de installatiewerkzaamheden aan het licht. De fout blijkt het gevolg van een fout in het bestek. Bij navraag blijkt echter dat de betrokken installateur de fout wel heeft gezien, maar toch is doorgegaan met het volgen van het bestek. Herstel van de fout achteraf is kostbaar en ergerniswekkend.


Stress op het werk
Tijdens de evaluatie van het werk realiseert de directie van het installatiebedrijf zich dat dergelijke situaties vaker voorkomen. De installateurs trekken tijdens het werk blijkbaar niet de verantwoordelijkheid naar zich toe. Aan Yinthe de vraag of hier iets aan gedaan kan worden. Ineke ten Hooven van Yinthe begint dan met een grondige inventarisatie van de werkprocessen en de communicatietrajecten. Zij ontdekt dat de oorzaak van dit gedrag gezocht moet worden in de  stressvolle situaties waarin de installateurs werken.

 

Winst in het kwadraat
Tijdens een training leert Ineke ten Hooven hoe de installateurs effectief kunnen omgaan met stress op het werk en hoe zij conflictsituaties kunnen voorkomen. De training blijkt een schot in de roos. De kosten voor de begeleiding van de installateurs bedragen slechts een fractie van de winst die de nieuwe aanpak oplevert. En dan hebben we het over persoonlijke en financiële winst.